Sucevita.

Sucevita

Sucevita
Sucevita

Comuna Sucevita , asezata intr-o zona mirifica, geografica la confluenta Obcinei Mari cu Depresiunea Radautilor, strajuita de frumoasele piscuri ale Furcoiului, Poiana Tarscior, Poiana Ovazului, Palma; localitatea Sucevita este un unicat, inegalabil demn de invidiat pentru cei ce vin si-o viziteaza.
Comuna Sucevita face parte din asezarile foarte cunoscute ale Romaniei in primul rand datorita Manastirii Sucevita ,care a dat de altfel si numele localitatii.Manastirea Sucevita incheie capitolul glorios al artei moldovenesti din secolele XV-XVI si spre deosebire de monumentele care o preced ea nu mai este opera unui ctitor,ci a unei familii de boieri care a dat tarii un mitropolit si doi domnitori: Movilestii.
Localizare

Urmand soseaua DN 17 A, de la vechiul oras bucovinean Radauti, spre vest, dupa 18 km de drum asfaltat si bine intretinut, din care primii 8 km in linie dreapta, trecand tangential pe partea sudica a comunei Horodnic, dupa o cotire a soselei spre stanga si, dupa inca un km, o alta spre dreapta, strabatand comuna Marginea- vestita localitate a ceramicii negre -, se ajunge in vechea asezare Sucevita , comuna ce a facut si face parte din nordul Moldovei, regiune numita dupa 1775 Bucovina("Tara fagilor").

Alte stiri

adauga si tu
SucevitaSucevita

Comuna Sucevita , asezata intr-o zona mirifica, geografica la confluenta Obcinei Mari cu... citeste mai mult

Pagina in care spui si gasesti totul despre SucevitaPagina in care spui si gasesti totul despre Sucevita

Cel mai mare site de stiri din Romania, Ziare.com, a lansat o platforma dedicata exclusiv... citeste mai mult

Scrie despre tot ce se intampla in comuna Sucevita - Suceava!Scrie despre tot ce se intampla in comuna Sucevita - Suceava!

Ziare.com te invita la discutie. Acum ai la dispozitie un intreg website pentru a spune ce se... citeste mai mult

Intra in comunitate! Afla si discuta despre tot ce se intampla in comuna Sucevita - SuceavaIntra in comunitate! Afla si discuta despre tot ce se intampla in comuna Sucevita - Suceava

Fiecare localitate din Romania inseamna, in primul rand, o mare comunitate, plina de viata,... citeste mai mult

toate stirile
SucevitaIntra acum!

Anunturi

adauga si tu
Adauga anunt!

Poze din Sucevita

Trimite pe mail acum!
Nu exista comentarii postate de utilizatori.